הצהרת הון נדרשת להגיע לרשויות המס מדי שנה, לטובת דיווח על נכסים והתחייבויות של העסק. ההצהרה מהווה מכשיר חשוב של רשויות המס לביקורת על הכנסות הנישום. הסיכום מהווה מאזן – מעין תמונת מצב עסקית המתאימה ליום חישוב המאזן ועשויה שלא לשקף את מצבו הכספי של העסק ביום אחר. לפיכך, המטרה למנוע מצג שאינו תואם את המציאות, כדאי להקפיד לעיין בחשבונות הבנק שבסמוך ליום ההצהרה – וכן חודשים ספורים לפני כן ואחרי כן.
הצהרת הון – מתי יש לשלוח אותה?
הגשת הצהרת הון למשרדי מס הכנסה נדרשת אחת ל-4 שנים בדרך כלל. הדרישה היא כלפי כל מי שהקים עסק.
הצהרת הון – איך מכינים?
יש למלא ולהגיש את דוח הצהרת ההון בהקפדה יתרה, כולל ציון הרכוש של בעל העסק, בין אם רשום על שמו שלו או על שם שאריו. הצהרת הון זהו כלי של רשויות המס בישראל, המשמש למעקב אחר הנכסים הנצברים על-ידי הנישום. הצהרת הון יש להגיש אם מדובר בחברה, עוסק עצמאי, ואף שכיר בעל רמת הכנסה מסוימת. ההצהרה תוגש במידה שנתקבלה דרישה מפורשת לכך על-ידי רשויות המס.
הצהרת הון מהווה תמונת מצב עם פירוט כלל הנכסים של אדם בתאריך כלשהו (נדל"ן, קרנות השתלמות, השקעות שונות ועוד). בשנים הבאות לאחר הצהרת ההון הראשונית, יתבקש הנישום להגיש הצהרות נוספות. פקיד השומה של מס הכנסה יבצע השוואה בין ההצהרה האחרונה לקודמתה וכך יוודא שלאותו נישום אין נכסים בלתי מדווחים שלא שולם מס או מע"מ בגינם, כחוק.
הצהרת הון האם אנחנו צריכים כזו?
כאשר בהצהרת הון עסקינן, מדובר על הנכסים שברשותנו. עלינו ליידע את רשויות המס על הנכסים שברשותנו על-מנת שיוכלו לבקר אותנו ולחשב את המאזן. אחת לארבע שנים נשלחת לכל בית עסק דרישה להצהיר על כל פריט הון הנמצא ברשותו. יש צורך לעדכן בדבר נכסים חדשים שנרכשו או נכסים ישנים שנמכרו.
אם אתם מעוניינים ללמוד יותר אודות הנושא הזה, שאינו פשוט אך גם אינו מורכב מדי, תוכלו לנצל את רשת האינטרנט העמוסה לעייפה במידע חשוב וחיוני.
לחצו כאן בחזרה לעמוד הראשי של האתר